Partner serwisu
29 grudnia 2017

Jakie innowacje planuje w najbliższym czasie ZPUA?

Kategoria: Aktualności

ZPUA nieustannie pracuje nad najnowocześniejszymi rozwiązaniami oraz nad ulepszaniem produkowanych napędów elektrycznych. Aktualnie sztandarowym projektem, nad którym trwają prace jest rozwijanie i wzbogacanie o nowe funkcjonalności w siłownikach 3XI. Będzie to już 4 generacja siłowników inteligentnych.

Jakie innowacje planuje w najbliższym czasie ZPUA?

Na jakim etapie są prace związane z rozwijaniem funkcjonalności siłownika 3XI?

Do najważniejszych funkcjonalności należy możliwość komunikacji z siłownikiem za pomocą technologii NFC. Ten protokół komunikacji znany jest na świecie, jednak do tej pory nikt nie zastosował tego rozwiązania w siłownikach a jak pokazuje doświadczenie sposób ten ma ogromną przewagę nad innymi sposobami komunikacji – stwierdza Mariusz Szymański Prezes Zarządu ZPUA. Pracujemy również nad możliwością dokonywania pomiarów drgań i natężenia dźwięku w celu diagnozowania armatury i uniknięcia sytuacji awaryjnych, co jest innowacyjnym rozwiązaniem na skalę światową –stwierdza Mariusz Szymański, Prezes Zarządu ZPUA.

Jakie mają Państwo plany na najbliższy czas? Nad czym pracujecie?

Kolejnym projektem, nad którym prace są bardzo zaawansowane jest wzbogacenie naszego inteligentnego siłownika zmiennoprędkościowego o funkcjonalność sterowania za pomocą aplikacji mobilnej oraz o możliwość rejestracji i archiwizacji pracy siłownika na potrzeby diagnostyki – dodaje Mariusz Szymański.

A w sytuacjach awaryjnych?

W awaryjnych sytuacjach, kiedy siłownik został uszkodzony lub nie działa – istnieje możliwość odczytania danych z rejestru zdarzeń jakie wystąpiły w ostatnim, rzeczywistym czasie co pozwala na analizę wszelkich zakłóceń w procesie technologicznym – dodaje Prezes Zarządu ZPUA.

Rozmawiała Karolina Jakubiec

fot. ZPUA
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ